Pénzkeresés otthonról, online: A 20 legjobb ötlet [befektetés nélkül is]

Pénzkeresés otthonról? Naná, hogy lehetséges! Ebben a cikkben bemutatom az online pénzkeresés 20 legjobb módszerét, melyekkel pénzt kereshetsz otthonról, akár befektetés nélkül is.

Egyre több ember fejében fogalmazódik meg az internetes pénzkeresés gondolata.

Akár mellékállásban szeretnél otthonról plusz pénzre szert tenni, akár főállásban szeretnél otthonról (vagy a világ bármelyik pontjáról) online dolgozni, a lent bemutatott ötletek között biztosan megtalálod a számodra alkalmas lehetőséget.

A felsorolt ötletek közül számos pénzkereseti lehetőséget kipróbáltam én magam is. Van, amit a mai nap is használok.

Pénzkeresés otthonról: A 20 legjobb ötlet 2021-ben

Mivel lehet pénzt keresni otthonról? – gyakran felmerül a kérdés.

Ma már lehetőségek tárházából válogathatsz, ha úgy döntesz, hogy többre vágysz és váltanál.

Éppen ezért megosztom most veled azokat az otthoni pénzkereseti lehetőségeket, amelyek egyszerűek, és többségük nem igényel befektetést a részedről, vagy minimális költségek mellet is megvalósíthatók.

Nézzük is hogyan keress pénzt online és/vagy otthonról…

1. Pénzkeresés otthonról szabadúszóként

Napjainkban egyre inkább fénykorát éli a szabadúszóként történő munkavállalás (angolul freelancer).

A szabadúszók általában kis- és nagyvállalkozások részére nyújtanak különböző szolgáltatásokat (pl.: virtuális asszisztens, grafikus, tanár, fordító, fejlesztő, tanácsadó), de akár magánszemélyekkel is együtt dolgozhatnak.

Mivel az interneten keresztül dolgozók után nem szükséges alkalmazotti járulékot fizetni, számos vállalat dönt úgy, hogy jobban megéri kiszervezni egy-egy feladatot.

online pénzkeresés szabadúszóként

Tökéletes munkalehetőség azoknak, akik egy flexibilis, online végezhető munkát keresnek.

Te döntöd ugyanis el, hogy munka mellett vagy főállásban szeretnéd csinálni, és hogy milyen méretű projekteket vállalsz el.

Saját magad főnöke vagy, így bárhonnan dolgozhatsz, és nincs időbeosztásod sem.

A legtöbb ember éppen a szabadúszói léttel járó szabadság miatt választja ezt az utat.

A legegyszerűbben úgy kezdhetsz el pénzt keresni szabadúszóként, ha fogod a jelenlegi munkád, és elkezded online végezni.

Ha például tanár vagy, akkor a hét minden napján előre megtervezett fix óraszámban történő tanítás helyett elkezdhetsz online tanítani, amikor te szeretnéd és annyi órában, amennyiben neked kényelmes. Számos erre szakosodott magyar és külföldi platform létezik napjainkban.

Mindegy, hogy milyen szakmán belül mozogsz otthonosan, a szabadúszó lét egy kiváló lehetőséget biztosít számodra.

Akár grafikus, programozó, újságíró, vagy éppen fordító vagy, ha freelancerként dolgozol, akkor sokkal nagyobb szabadságod lesz, mint valaha.

Egyedül azt kell átgondolnod, hogy miben is vagy igazán jó. Olyan tevékenységet válassz, amiben biztosan tudod, hogy képes vagy mások számára értéket teremteni.  

De ha ebben a pillanatban nem is rendelkezel ilyen tevékenységgel, akkor sem kell meghátrálnod.

A mai világban már számos, az érdeklődési körödhöz passzoló szolgáltatás létezik, amit viszonylag rövid idő alatt el tudsz sajátítani, és később pénz tudsz belőle csinálni.

Hol találhatsz munkát?

Számos magyar Facebook-csoportba van lehetőséged belépni, ahol a cégek folyamatosan keresnek segítséget, de vannak külön erre szakosodott oldalak is, mint például a Freelancer.hu.

Ha angol nyelvtudással is rendelkezel, akkor külföldi vállalatokhoz is bedolgozhatsz teljesen online. Ennek előnye, hogy külföldi bérezés szerint fizetnek, ami a magyar többszöröse is lehet.

Mindenképp ajánlom, hogy nézz körül a Fiverr, a Guru, illetve az UPWork oldalán, és hirdesd meg az általad kínált szolgáltatásokat. Ezeken az oldalakon gyakran keresnek magyar nyelvtudással rendelkező szabadúszókat is.

A kezdet nem könnyű, de ha már sikerült néhány elégedett ügyfelet szerezni, akkor akár készíthetsz egy weboldalt is, ahol az általad kínált szolgáltatások mellett megemlítheted a már meglévő referenciáidat is.

2. Online pénzkeresés a Fiverr.com-on

Talán az egyik legjobb ingyenes online pénzkereseti lehetőség a Fiverr, amelyen keresztül viszonylag egyszerűen juthatsz extra bevételhez.

Ez egy olyan online platform, ahol gyakorlatilag bárki regisztrálhat egyszerűen, és kínálhat szabadúszói szolgáltatást.

online pénzkeresés a Fiverr-en
Forrás: Fiverr.com

A szolgáltatás olyan személyeket céloz, akik hajlandóak plusz munkát vállalni, akár otthonról is, valamint készségeik kamatoztatása révén szeretnének pénzt keresni.

Kapacitás és/vagy szakértelem hiányában ugyanis a különböző kis- és nagyvállalatok gyakran szerveznek ki bizonyos projekt alapú feladatokat.

A Fiverr erre nyújt megoldást.

A keresletet köti össze a kínálattal, azaz a feladatokat kiszervezni kívánó vállalatokat azokkal a szabadúszókkal, akik kamatoztatni szeretnék készségeiket.

Na de milyen lehetőségek léteznek a Fiverr-en?

Legyen szó grafikai munkáról, programozásról, szövegírásról, fordításról vagy éppen magyar nyelvtanításról, ezen a felületen bármivel elkezdheted a szabadúszói munkaformát.

Bármit, amit csak el tudsz képzelni!

Nem hiszed?

Hadd bizonyítsam be! Íme néhány fordítói munka:

online pénzkeresés fordítással
Forrás: Fiverr.com

Hasznos PowerPoint készségekkel rendelkezel, és ezeket kamatoztatnád?

Prezentációk készítésére is számos példát találhatsz:

Forrás: Fiverr.com

A legjobb az egészben pedig, hogy bárki számára igénybe vehető és ingyenes.

Mindössze annyi a dolgod, hogy regisztrálj, és készíts egy hirdetést az általad kínált szolgáltatásoknak.

Csatlakozz még ma a Fiverr csapatához!

3. Pénzkeresés otthonról: indíts egy blogot / blogvállalkozást

Az online pénzkeresés egy másik módszere a blogolás.

Egy bloggal elkezdhetsz pénzt keresni mellékállásban is, amiből később egy ún. blogvállalkozást is építhetsz.

Mivel ez a lehetőség sem helyhez kötött, itt sem lesz másra szükséged, mint egy laptopra.

(Igen, akár innen is dolgozhatsz.)

Egy saját felület remek lehetőség arra, hogy arról készíts tartalmat, amit igazán magadénak érzel, és amihez a legjobban értesz. Megoszthatod tudásodat, tapasztalataidat és véleményedet egy adott területen másokkal, akik ezekből tanulhatnak.

Nem feltétlen kell szakértőnek lenned a témában. Ha van valami, amiről szívesen tanulsz, akkor a tanultakat is folyamatosan megoszthatod, így idővel szakértővé válhatsz az adott területen.

Michelle Schroeder, amerikai blogger, jó példa erre. Ő azzal a céllal indította blogját, hogy a saját pénzügyeit nyomon kövesse. Ennek köszönhetően, képes volt visszafizetni $38,000 diákhitelt, amit a blogján dokumentált. 


Michelle ma több, mint $50,000 keres havonta (!), aminek többsége affiliate marketingből és az online tanfolyamából származik.

Sőt, különösebb írói készségekkel sem kell rendelkezned.

Én például imádok a pénzügyekről beszélni, ezért is indítottam ezt a blogot. Bevallom kezdetben én is kételkedtem az írói tehetségemben, mivel soha nem voltam különösen jó az írásban. Más (pénzügyi) blogokat olvasva azonban rájöttem, hogy nincs ok az aggodalomra. A pénzügyek amúgy is elég komplikáltak, így fontos, hogy minél egyszerűbben közvetítsem a mondanivalómat. Ahogy egyre többet írtam, úgy a tartalmaim minősége is egyre növekedett.

Ez tehát semmiképp ne tartson vissza téged sem!

Amint a blogodra rendszeresen érkezik forgalom, szinte végtelen módon tehetsz szert bevételre:

online pénzkeresés blogolással

A legjobb az egészben pedig az, hogy kb. évi 5 000 forintból ma már elindíthatsz egy blogot 1-2 óra alatt.

Érdemes azonban megjegyeznem, hogy bár valóban kevés pénzbefektetést igényel, egy sikeres blog felépítése jelentős időráfordítást és kitartást igényel.

A siker kulcsa pedig a közönségépítés. Ehhez folyamatosan hasznos tartalmakat kell gyártanod, amelyekkel elnyerheted olvasóid bizalmát.

Az ő érdeküket kell mindig szem előtt tartanod, hiszen ők a jövőbeni potenciális klienseid.

4. Pénzkeresés otthonról affiliate marketinggel!

Az affiliate marketing manapság az egyik legnépszerűbb lehetőség az internetes pénzkeresésre. Nagyon jól összeköthető az előző ötlettel is.

Az affiliate marketing (vagy partnerprogram) lényegében adott cégek már létező termékeinek és szolgáltatásainak a népszerűsítését jelenti, amely révén minden neked köszönhető eladás után jutalék üti a markodat.

Mivel a jutalék csekélynek mondható, így abban kell gondolkodnod, hogy hogyan érhetsz el nagyobb tömegeket.

Ezt legkönnyebben egy olyan csatornán keresztül tudod megtenni, mint a YouTube, blog vagy Instagram.

Bármelyik csatornát is választod, a legfontosabb, hogy építs egy lojális közönséget / követőtábort, akiket később megszólíthatsz az általad ajánlott termékekkel és szolgáltatásokkal.

Ehhez hasznos és/vagy szórakoztató tartalmat kell gyártanod, legyen az egy blogcikk, YouTube-videó vagy éppen egy Instagram-oldal.

A tartalmaidban különböző hivatkozásokat jeleníthetsz meg, amelyek az általad ajánlott termékek és szolgáltatások ún. landing oldalaira vezetnek. Ha ezeken a hivatkozásokon keresztül vásárolnak a követőid, akkor te jutalékban részesülsz.

Ha megtetszett az előzőekben említett blogírás, akkor azt alakíthatod úgy, hogy a minőségi tartalomgyártás mellett ráfekszel az affiliate marketingre.

Ennek köszönhetően pedig linkeket rejthetsz el a cikkekben, amelyekért pénzt kapsz egy-egy márkától vagy vállalattól jutalék formájában.

Manapság számtalan termék/cég rendelkezik affiliate programmal, amihez egyszerűen csatlakozhatsz te is.

Ami viszont nagyon fontos – a hitelesség érdekében – hogy csak olyan termékeket ajánlj a követőidnek, amit te magad is próbáltál és maximálisan hiszel benne. Különben hamar elveszíted a követőid bizalmát.

A DolgosPénz blogon mi is alkalmazzuk ezt az online pénzkereseti technikát. Ebben az áttekintő cikkünkben például a Curve kártya előnyei és hátrányait, valamint különböző funkciót jártuk körbe. Mivel mi magunk is kipróbáltuk a kártyát, ezért bizalommal tudjuk javasolni olvasóinknak is. Minden nekünk köszönhető ingyenes kártyaigénylés esetén affiliate jutalékban részesülünk. Sőt, kivételes eset, hogy a Curve a feliratkozót is megjutalmazza egy 5 eurós jóváírással.

5. Pénzkeresés otthonról: Tanfolyamok készítése

Szeretnéd valamelyik hobbidat pénzzé konvertálni? Keresel egy olyan online pénzkereseti lehetőséget, ami nem igényel különösebb anyagi befektetést?

A tudás hatalom a mai világban. A tudás iránti vágy kétségtelenül folyamatosan növekszik. Ezzel egy időben egyre több minden terelődik az online térbe.

Ezek a tendenciák – és az egyre inkább a kényelmes otthoni munkavégzést előnyben részesítő társadalmunk – egyre növekvő igényt mutatnak az online képzések iránt.

Mindössze annyira van szükséged, hogy egy olyan szakmai anyagot kell összeállítanod, amelyet online tanfolyamként adhatsz el, például a külföldi Udemy vagy a magyar Webuni oldalán, amelyek erre szakosodott platformok.

A használata rendkívül egyszerű és elegendő akár napi pár órát szánnod rá.

Forrás: udemy.com

Nem szükséges azonban IT vagy orvosi diplomával rendelkezned hozzá, hiszen elegendő lehet egy olyan képzés, ahol azt mutatod be, hogyan lehet kutyát vagy macskát nevelni otthon.

Bármit megtaníthatsz, amire van kereslet!

Jó megoldás lehet egy főzőtanfolyam, ahol pedig részletesen bemutatod azokat az alap dolgokat, amik a piskóta elkészítéséhez szükségesek.

Ha pedig a webdizájnhoz értesz, esetleg mélyebb rálátásod van a marketing részterületeire, akkor ehhez akár ezt is felhasználhatod.

Az Udemy honlapján létrehozhatsz akár hosszabb, hatvan órás teszteket, de kínálhatsz pár képernyőfelvételes kisebb tanfolyamokat is.

Minél több kurzust készítesz, annál nagyobb a valószínűsége, hogy egyre több és több passzív jövedelemre tehetsz szert otthon ülve.

A bevételi oldalt tekintve lehet eltérés egy-egy megvásárolt kurzus között. Függ attól, hogy a vásárló ún. organikus keresés útján (értsd: Google-keresés) vagy egy fizetett promóció (pl. kupon) keretein belül vásárolta meg a kurzusodat.

Előbbinél akár 50%-os részesedést is adhat az Udemy, míg utóbbinál kb. 25%-ra lehet számítani.

Ha pedig rendelkezel egy bloggal vagy YouTube-csatornával és, ami még fontosabb, létező közönséggel, akkor ez az ötlet is nagyon jól összeköthető ezek bármelyikével. A követőbárodnak ugyanis bármikor felajánlhatod a tanfolyamaidat.

Sőt, mielőtt belefognál a tanfolyam készítésbe, tőlük megtudhatod, hogy pontosan mire van szükségük, így piackutatást is könnyebb végezned és a sikeres is biztosabb.

7. Készíts e-Könyvet!

Az online tanfolyamokhoz hasonlóan egy másik kiváló lehetőség az e-Könyv készítés. Itt nem lesz szükséged vizuális ábrázolásokra vagy videókra, csak kizárólag szövegre.

Egyszer kell megírnod és onnantól kezdve, mint passzív jövedelem termeli a bevételt.

Ha segítségre van szükséged a könyv megírásához, könnyen találsz egy freelancert, aki segít neked az írásban, de egy grafikust is bármikor megkereshetsz, ha pl. a könyved vizuális arculatát szeretnéd megtervezni.

A lehetőségek tárháza gyakorlatilag végtelen.

Most biztos azon gondolkozol, hogy oké elkészült a könyv, de hogyan is fogom publikálni, és mindezt úgy, hogy azonnal eljusson egy nagyobb közönéghez?

Itt is ismételten jól jön, ha már rendelkezel egy követőtáborral – akár YouTube-on, akár a saját blogodon, akiknek fel tudod ajánlani a könyvedet.

De még könyvírás előtt érdemes egy kis piackutatást végezned az olvasóid között, hogy megtudd pontosan mire is van szükségük. Így pedig szinte garantált sikere lesz a könyvednek.

De akkor sincs minden veszve, ha nem szeretnél közönségépítéssel foglalkozni. Manapság ugyanis könnyedén publikálhatod te magad az e-Könyvedet a Libri.hu-nál vagy az ekonyv.hu-n.

Ha más nyelven is próbálkoznál az írással, mint például angol, francia, spanyol vagy éppen kínai, akkor az Amazon KDP szolgáltatása is egy nagyon jó választás lehet.

Ezen keresztül nagyon egyszerűen tudod publikálni a könyved, és a vételár 70%-át megtarthatod.

8. Válj szabadúszó szövegíróvá!

Nem, itt most nem a blogolásra gondolok, hiszen a kreatív szövegírás már nem az a kategória. Teljesen más értelmet nyer majd ez a kifejezés, ha elmagyarázom.

Ki is az a szabadúszó szövegíró?

A kreatív vénával megáldott írók nem könyveket vagy blogcikkeket gyártanak, hanem egy kicsit más körben mozognak.

A szövegírók ugyanis főként Facebook-posztokat, SEO-anyagokat, kategória és termékleírásokat, illetve vendégcikkeket alkotnak.

Ők azok, akik segítenek, ha az adott vállalkozásnak vagy cégnek nincs ideje és energiája frappáns mondatokkal, hirdetésszövegekkel és írásokkal előállni.

Hogyan válhatsz kreatív szövegíróvá?

Manapság egyre nagyobb a kereslet irántuk, így, ha egy kicsit is értesz a műfajhoz, akkor érdemes belevágnod. Amennyiben korábban sokat olvastál és megfelelő szókinccsel rendelkezel, akkor egyik ügyfél sem fog problémát okozni a számodra.

Érdemes körbenézni a Facebook-csoportokban, ahol többféle kategórián belül keresnek alkotókat.

Szövegíró állást találhatsz továbbá a Freelancer oldalán is, ahol többféle projektre jelentkezhetsz.

Minél több tapasztalatra teszel szert, annál nagyobb lesz az esélye annak, hogy a vállalatok végül melletted teszik le a voksukat.

Van egy ismerősöm, aki szövegírással kezdett. Kezdetben csak kisebb cikkek elkészítésével bízták meg, azóta azonban már számos webshopot töltött fel anyaggal. Legyen szó kategória- és termékleírásokról, meta szövegekről, vagy éppen egyéb blogtartalomról. A kezdetekhez képest már rengeteget fejlődött, a tapasztalatokat ugyanis folyamatosan gyűjti és elraktározza magában.

9. Pénzkeresés otthonról social media kezeléssel

A következő online pénzkereseti ötlet, hogy tanuld meg kezelni a social mediát.

Nem, itt nem arra gondolok, hogy tudsz-e posztolni a Facebookra, illetve, hogy ki tudsz-e tenni Instagramra egy sztorit.

A social media manager a vállalkozások minden nemű média tevékenységéért felel.

Amellett, hogy fenntartja a cég jelenlétét a közösségi média felületein, fontos, hogy folyamatosan tisztában legyen az aktuális trendekkel, pl. ha egy kampány tervezéséről és kivitelezéséről beszélünk.

Emellett a tartalomgyártás, hirdetések készítése, valamint mindezek elemzése is az ő feladatkörébe tartozik.

Érdemes elvégezni néhány online kurzust, melynek segítségével jobban ráláthatsz erre a területre.

Ilyen például a Facebook Blueprint ingyenes internetes képzés, amin bárki átverekedheti magát, legalábbis akit érdekel ez a szakma.

Ha pedig egy kis angoltudással is rendelkezel, akkor figyelmedbe ajánlom a Hubspot Education digital marketinget, ahol szintén ingyenesen szerezhetsz mélyebb tudást erről a világról.

Ha mindezt sikerült megtenned, akkor nincs más hátra, mint nyitott szemmel járni.

Ha jól beszélsz angolul akkor érdemes meghirdetned magad a Fiverr oldalán, ahol számos ilyen típusú hirdetéssel találkozhatsz:

Forrás: Fiverr.com

Ha az angol nem az erősséged, akkor a korábban említetten oldalakon érdemes körülnézni:

 • freelancer.hu
 • profession.hu
 • Szabadúszó Facebook csoportok
Egyik ismerősöm úgy szerezte meg az első közösségi medián belüli munkáját, hogy jelentkezett pár helyre, amit a Facebook-csoportokban hirdettek meg. Azóta azonban több alkalommal is ajánlották őt, mert az eddigi ügyfeleinek tetszett a munkája és elégedettek voltak vele. Azt persze mindenképpen megemlíteném, hogy közel sem az első, de nem is a második lehetőség lett az övé. Több hónapig küldözgette ide-oda a jelentkezéseit, míg végül valakinek megtetszett az eddigi munkássága.

10. Pénzkeresés online virtuális asszisztensként

Asszisztenseket ma már nem csak alkalmazottként lehet foglalkoztatni. Az internetnek köszönhetően egyre többen vágnak bele a virtuális asszisztensi munkába.

Ez is tökéletes munkalehetőség azoknak, akik egy flexibilis, online végezhető munkát keresnek.

online pénzkeresés virtuális asszisztensként

Ők azok, akik otthonról segíthetik a vállalatokat, vállalkozásokat vagy épp egyéni vállalkozókat a különböző kisebb-nagyobb munkákkal.

Gyakorlatilag átvállalod egy vállalkozás (vagy egy adott személy) bizonyos feladatait.

Ezek lehetnek projekt alapú feladatok elvégzése, de tartósabb együttműködés is lehet különböző cégekkel, akik gyakran szerveznek ki bizonyos feladatok.

Legyen szó adminisztrációról, email írásról, telefonálásról, vagy éppen számlázásról, a virtuális asszisztenseket szinte bármivel meg lehet bízni. Ahogy nő a vállalkozók száma, úgy nő meg az igény a személyi asszisztensek iránt is.

Én is együtt dolgozok több virtuális asszisztenssel, mivel sok olyan feladat van, amit szívesen kiszervezek annak érdekében, hogy 100%-ban azzal tudjak foglalkozni, amiben a legjobb vagyok: a pénzügyek! A kiszervezett feladatok közé tartoznak különböző adminisztrációs tennivalók, képszerkesztések stb.

Ha Téged is megfogott ez a szakma, akkor jó hírem van: Te is belevághatsz!

Nem kell hozzá semmilyen végzettség, papír vagy befektetés, elegendő egy számítógép és egy kis szakmai tudás.

Tudd, hogyan kell számlát készíteni, hivatalos emailt írni, Word, Excel és a PowerPointot használni, esetleg apróbb grafikai munkát végezni és már meg is keresheted az első ügyfeledet.

Hazánkban is egyre többen válnak virtuális asszisztensekké, ami tulajdonképpen egy teljes mértékben otthonról végezhető, megbízható internetes pénzkeresési lehetőség.

A kiadott feladatokat akkor végzed el, amikor szeretnéd, ráadásul jóval magasabb órabért kaphatsz egyes munkákért, mintha alkalmazott lennél.

Akár külföldi cégeket is lehetőséged van támogatni, ezek esetében pedig jóval nagy bérre számíthatsz, mint a hazai piacon.

Hol találhatsz munkát virtuális asszisztensként?

A Facebookon több ilyen csoportot találhatsz, de természetesen ott van például még a már említett Freelancer weboldala is. Sok esetben lelhetsz további lehetőségekre a különböző álláskereső portálokon, mint a Jobline vagy éppen a Profession.

Kezdetben valószínűleg több alkalommal is el kell majd küldened a jelentkezésedet a kisebb és nagyobb virtuális asszisztensi munkákra, míg végre felkér az első komolyabb cég, hogy segíts nekik a mindennapos feladatokkal kapcsolatban.

A lényeg, hogy sose add fel, hiszen keveseknek adatik meg, hogy szinte azonnal megtalálják, amit keresnek. A legtöbb esetben mindenért keményen meg kell küzdeni, főleg, ha az ember szabadúszóként tevékenykedik.

A kezdet tehát nem könnyű, de ha már sikerült néhány elégedett ügyfelet szerezni, akkor készíthetsz egy WordPress weboldalt is, ahol az általad kínált szolgáltatások mellett megemlítheted a referenciáidat is.

11. Pénzkeresés otthonról kérdőív kitöltéssel

Furcsa felvetésnek tűnhet, azonban nem lehetetlen az online pénzkeresés kérdőív kitöltéssel sem.  Egyre több fizetett felmérés kerül fel a kínálatban, aminek köszönhetően ezekkel akár Te is kereshetsz plusz bevételt.

A kérdőíves pénzkeresésre pedig ott van az Országos Panel és a TGM Panel weblapja, ahova érdemes beregisztrálni.

Fizetett felmérésekre is van lehetőség, ilyen például a Mobrog felülete, ahol 150-900 Ft közötti összeget kaphatsz egy-egy felmérésért.

Ha szereted az élő kérdőív kitöltéseket és nem félsz egy kis videós beszélgetéstől, ajánlom a HelloPingPong oldalát, ahol a bérezés is kiválónak mondható magyar viszonylatban.

Egy-egy videós interjúért 30 euró körüli összeget vághatsz zsebre.

Ha angol nyelvű oldalakat is kipróbálnál a következőket ajánlom: Surveytime, Daedalus Online. Itt a várható jutalom is magasabb valamivel.

12. Pénzkeresés otthonról online termékek értékelésével!

Sok vállalat hajlandó fizetni a felhasználóknak azért, hogy a termékeikkel és szolgáltatásaikkal kapcsolatos kérdőíveket töltsenek ki.

Akadnak olyan lehetőségek, ahol ingyenes termékekre tehetsz szert, vagy szolgáltatásokat próbálhatsz ki. Ezeket csak le kell tesztelned, majd írni róluk egy részletes véleményt.

Magyarországon rendkívül megbízható internetes oldal a Trnd, amely rendszeresen kínál lehetőséget különböző termékek tesztelésére.

A regisztráció ingyenes, aktivitástól függően kaphatsz meghívókat az egyes márkák újdonságainak kipróbálására.

Egyik hölgy ismerősöm is rendszeresen használja, és már több friss kozmetikai terméket, tisztítószert, de még ehető dolgokat is letesztelt. Bár ezekért sem jár pénz, a hasznosnak vélt ingyen termék mindig jól jön. Cserébe csak képet kell feltöltenie, illetve véleményezni az adott márka újdonságát.

13. Internetes pénzkeresés fordítási munkákkal

Gondoltad volna, hogy mennyi plusz bevételre tehetsz szert, ha megfelelő nyelvismerettel rendelkezel?

Amennyiben jól beszéled az angolt, németet, spanyolt, vagy bármilyen egyéb nyelvet, és célod a pénzkeresés otthonról, akkor ezt az adottságodat nyugodtan tudod kamatoztatni.

Online rengetegen keresnek ugyanis fordítókat. Minél több nyelvet beszélsz, annál nagyobb az esélyed a sikerre.

Érdemes csatlakozni a különböző szabadúszós Facebook-csoportokhoz, és értesítéseket állítani magadnak, ugyanis gyakran találkozhatsz ilyen típusú munkalehetőségekkel.

Ott van továbbá az Upwork, amely még több lehetőséggel szolgál a számodra munkafronton, de a korábban említett Fiverr-en is érdemes meghirdetned magad.

online pénzkeresés fordítással
Forrás: Fiverr.com

14. Online pénzkeresés játékkal: Készíts saját Twitch csatornát!

Egyre több Twitch streamerrel lehet találkozni az internetes világban. A platform manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és jó lehetőség lehet az online pénzkeresésre.

Az eredetileg játékokkal foglalkozó oldal gyorsan fejlődik és manapság már jóval több, mint egy élő gamereket bemutató applikáció.

A napi nézők száma eléri a 2,5 millió felhasználót. [1] Ahhoz, hogy a Twitch streameléseidből elkezdjen bevétel is származni, 500 aktív nézőre van szükséged. Ami annyit jelent, hogy a legtöbb streamednél átlagosan meg kell hogy legyen az 500 aktív néző.

Az alábbi grafikonon az elmúlt évek összesített nézőszámát látod. Kékkel a havi átlagot, a sárga pontok pedig az aktuális havi maximumot mutatják.

Forrás: twitchtracker.com

A sikeres Twitch-csatorna építéséhez, hasonlóan a blogoláshoz például, elengedhetetlen az aktív és elkötelezett közönség kialakítása.

Ez nyílván nem egy könnyű és gyors folyamat, de előnye, hogy semmilyen konkrét szaktudást nem igényel.

Ehhez nyújthat segítséget a folyamatos élő közvetítés, amihez pedig találnod kell egy olyan nem túl népszerű játékot vagy témát, amire az emberek azonnal felkapják a fejüket, és megtartják a feléd kialakult bizalmukat.

Érdemes azonban néha kapcsolatba lépni mindazokkal, akik néznek és hallgatnak téged, esetleg kommentelnek az egyes eseményekhez.

Kritikus pont lehet maga a nézőközönséged megszólítása.

Mindenképp olyan stílust érdemes felvenni, ami szórakoztató, leköti a közönséget, vagy akár oktatja is őket egyben. Hosszabb távon egy szorosabb viszony kialakítása is lehet cél az állandó követőkkel.

A Twitchen ötféle bevételi mód közül válogathatsz:

 1. egy márka szponzorálása
 2. a termékek értékesítése
 3. előfizetések
 4. hirdetések
 5. nézői adományok

Streamerként azonban mind az ötre hangsúlyt kell fektetned annak érdekében, hogy ez biztos bevételi forrás legyen.

Elmondható azonban, hogy ezen a platformon több pénzre tehetsz szert, mint például YouTube-on, így talán ez a legjobb online pénzkeresési lehetőség, videokészítők számára.

A magyarok is számos híres Twitch-csatornával büszkélkedhetnek. Az egyik leghíresebb a TheVR csapata.

Kezdetben csak játékokat streameltek, de manapság már megtaláljátok őket YouTube-on és Instagramon is.

Minden platformot figyelembe véve több mint 750.000 követővel rendelkeznek.

15. Értékesítsd online a saját fotóidat vagy videófelvételeidet!

Úgy érzed, hogy tehetséges fotós- és videokészítő vagy?

Az online pénzkeresés egyik formája, hogy az általad készített anyagokat eladásra kínálod. Ezáltal a hobbidat könnyen karrierré alakíthatod.

Kezdetben meghirdetheted a különböző stock fotós oldalakon, mint például a Shutterstock vagy éppen az Adobe Stock.         

Előbbi egy rendkívül hasznos oldal, ahol képeiddel és kisfilmjeiddel kereshetsz pénzt. Teljesen mindegy, hogy a telefonoddal készíted el a tartalmakat vagy pedig profi kamerával veszed fel azokat.

A képeladások után a vételár 30%-át kapod meg. És ami a legjobb, hogy egy kép eladása után a szerzői jog továbbra is téged illet, ami röviden annyit jelent, hogy egy képet több ügyfélnek is eladhatsz.

A dolog szépsége, hogy szinte bármit értékesíthetsz, amiről kicsit is úgy gondolod, hogy lenne rá érdeklődő.

Bármilyen témában, legyen az kép, videó vagy akár egy 3D-s modell. Egy kis energia befektetéssel tehát akár kreatív munkával is lehetőséged van a pénzkeresésre otthonról.

16. Pénzkeresés Online: Legyél próbavásárló!

Sokat vásárolsz online? Szoktak lenni észrevételeid egy-egy webshopnál, ami jobbá tenné a vásárlási élményt?

Akkor ezt az otthonról végezhető munkát neked találták ki.

Az üzleti vállalkozások általában próbavásárlókkal tesztelik le a munkatársak kifogástalan viselkedését és tökéletes felkészültségét.

Erre a feladatra legtöbbször azonban civil embereket kérnek meg.

Próbavásárlásokat gyakorlatilag minden iparágon belül tudsz találni az autóipartól kezdve a gyógyszeriparon át a telekommunikációs cégekig.

Próbavásárlóként annyi lesz a teendőd, hogy ún. ’inkognitóteszt-missziókon’ kell részt venned, ahol a cég utasításait követve – kezdve az érdeklődéstől, a vásárláson át, egészen az ügyintézésig – kell a próbavásárlást elvégezni.

A tapasztalatokat pedig adott formában és platformon felvezeted, hogy aztán a vállalat kiértékelhesse azokat.

A ’missziók’ jellegétől függően keresnek embereket különböző érdeklődési kör szerint, kor és nem szerint, tehát gyakorlatilag bárkinek van lehetősége elcsípni pár vásárlást.

Az alkalmi munka jellege miatt azonban fontos kiemelni, hogy csak erre ne alapozd a fizetésed.

Ez egy teljesen jó második lehetőség például főállás vagy szabadúszó tevékenység mellett, azonban meggazdagodni valószínűleg nem fogsz belőle.

Remek módszer azonban a kikapcsolódásra, főként, ha egyéni vállalkozóként egésznap otthonról dolgozol.

Minél több ilyen feladatot vállalsz el és minél pontosabban megfogalmazod a tapasztalataidat, annál több megbízásban lehet részed.

Hazánkban a legjobb oldal a Phantom Shopping, amely 2005 óta jelen van a magyar piacon és mintegy 75+ aktív ügyféllel rendelkezik. Egy gyors regisztráció után egyből lehetőséged van nézelődni az elérhető tesztek között.

Miért legyél te is próbavásárló? - A próbavásárlás előnyei

17. Pénzkeresés otthonról: Tőzsdére fel!

Az online pénzkeresés egy másik nagyon jó módszere a tőzsdei befektetés.

boldog nő

Szinte mindenkinek érdemes lenne valamilyen formában befektetni, ugyanis az inflációnak köszönhetően a pénzed folyamatosan veszít az értékéből.

A lenti grafikon egy 10 millió forintos megtakarítás reálértékének alakulását mutatja. 30 év alatt ennek értéke 6.9 millió forintot veszít.

infláció hatása

Az ábra jól tükrözi a befektetés jelentőségét.

A pénzed befektetése által nemcsak megőrzöd annak vásárlóerejét, de lehetőséged van reálhozamra is szert tenni, amivel vagyont építhetsz:

mibe-fektessem-a-penzem
(A fenti számítás 3%-os inflációval számol, és azt feltételezi, hogy a havi betéteket minden évben az inflációval megegyező mértékben növeljük. A második évben tehát minden hónapban 30.900 forint kerül befektetésre.)

És manapság ez teljes mértékben végezhető otthonról online, mindössze egy mobiltelefon vagy egy laptop kell hozzá.

Egyszerűen csak meg kell találnod a számodra legideálisabb brókert, majd létrehozni egy személyes fiókot. Előbbi és utóbbi sem igényel hosszú időt.

Az, hogy mibe fektetsz be, az csakis a rajtad múlik. Az alábbi cikkben összegyűjtöttem a legjobb befektetési lehetőségeket, és útmutatást nyújtok, ahhoz hogy te is ki tudd választani a számodra legjobb befektetést.

Fontos viszont kiemelni, hogy ez a pont azoknak íródik, akiknek van egy kis pénzügyi tudásuk és értik, hogy hogyan is működik a tőzsde.

Ha van némi rálátásod a pénzügyi piacra és még fontosabb, hogy tisztában vagy a kockázattal, amit vállalsz, akkor kezdj csak bele.

Ha a befektetésekről szeretnél tanulni, akkor ajánlom az alábbi cikkeket a figyelmedbe:

18. Pénzkeresés online weboldalak készítésével

Manapság szinte minden az online térben történik. Ezért óriási igény mutatkozik a weboldalkészítés iránt. Ha képes vagy egy egyszerű weboldal elkészítésére a pénzszerzés szinte garantált.

De!

Akkor se csüggedj, ha fogalmad sincs hogyan állj neki. A mai világban, mint sok minden mást, a weblapkészítést is online meg tudod tanulni.

Néhány YouTube-on található oktató videó megtekintésével például könnyen el lehet sajátítani az alapokat.

Program tekintetében érdemes lehet a WordPress-el kezdeni, ami egy igazán könnyű, különösebb szakmai ismereteket nem igénylő rendszer, mellyel rövid idő alatt tudunk igencsak jól kinéző weblapokat létrehozni.

Ha konkrét megbízást keresel, ismételten érdemes a Fiverr.com háza táján szétnézni.

Emellett a szabadúszó munkákra szakosodott Facebook-csoport egyikében is kaphatsz megbízásokat weboldal készítésre.

19. Vásárolj És Adj El Domain Neveket

Mindenkinek általában a weboldal létrehozása kapcsán merül fel a domain név vásárlás gondolata.

De gondoltál már arra, hogy vásárolsz egy domain nevet, amit később akár több pénzért tudsz értékesíteni?

Manapság egy domain költsége minimális, akár már 700 Ft-ért weboldal név tulajdonosok lehetünk, de ami még szebb, hogy ezt később több tíz vagy akár százezer forintért eladhatjuk.

Ha vásárolni szeretnél itthon érdemes megfontolni a Tárhelypark vagy a Rackhost oldalát, akik megbízható szakmai háttérrel rendelkeznek.

Nemzetközi viszonylatban a GoDaddy és Sedo mindenképp megér egy kattintást.

20. Vállalj Magánórákat Személyesen Vagy Online

A magántanítás egy kiváló formája (pénzügyi értelemben is) tudásunk kamatoztatásának.

Mi dönthetjük el, hogy heti hány órában és kinek szeretnénk átadni tudásunkat, és akár otthonról egy laptop segítségével bele tudunk kezdeni.

Az órabér nyilván függ a tudásunk szintjétől és attól, hogy milyen területen szeretnénk tanítani. Mint azt korábban említettem, ebben az esetben is érdemes körülnézni a piacon más oktatók mennyit kérnek, hogy kapjunk egy reális képet az árakról.

Kezdésnek ajánlom a QJob és a Tutimagántanár oldalait információszerzésre, de ha pl. magyar nyelvet szeretnél külföldieknek tanítani, a Fiverr-en érdemes hirdetned.

Pénzkeresés Otthonról: Összegzés

Elmondható tehát, hogy pénzkeresésre otthonról is lehetőséged van, csak ambiciózusnak kell lenned.

Amennyiben extra bevételre van szükséged a főállásod mellett, esetleg szeretnél kiszabadulni az alkalmazotti világból, vágj bele és legyél szabadúszó vállalkozó!

A felsorolt online üzleti ötletek bármelyikét elkezdheted, hiszen a többségéhez befektetésre sincs szükséged.

Hatalmas pénzügyi szabadságot jelenthet, ha végre a saját lábadra állsz, és nem függsz senkitől. Sokkal motiváltabb leszel, ha akkor és ott végzed a munkádat, amikor és ahol akarod!

A legfontosabb, hogy kitartó és kreatív legyél. Semmiképpen se add fel az első nehézség után!

+ 1 tipp a sikerért: A legfontosabb, hogy készíts egy ütős önéletrajzot vagy bemutatkozó weboldalt, ahova később akár a portfóliós anyagaidat is feltöltheted. Mindenképpen emeld ki az erősségeidet, hogy mire is vagy képes igazából. Ne hagyd ki a végzettségeidet és a korábbi munkatapasztalataidat, illetve nyelvismereteidet sem. Minél színesebb a magadról alkotott profil, annál valószínűbb, hogy Téged választanak majd az egyes munkákra.

Neked melyik ötlet tetszett a legjobban? Oszd meg velünk véleményed vagy tapasztalatod a hozzászólásokban!

6 thoughts on “Pénzkeresés otthonról, online: A 20 legjobb ötlet [befektetés nélkül is]”

 1. Fantasztikus írás! Köszönöm! Számomra megnyitottál egy új világot. Ami nagyon tetszik. A legszimpatikusabbak számomra, a blogírás, e-könyv írás, cikkírás, online tanfolyamok, magyar tanítás külföldieknek. Azt hiszem újra olvasom, mert tuti volt még valami. Amibe biztos belevágok az a blog, tanfolyam, és az e- könyv.

  Reply

Leave a Comment