Magyar állampapír kalkulátor

Melyik a legjobb állampapír? MÁP+, PMÁP vagy a P€MÁP? Tudd meg melyik állampapírt érdemes vásárolnod👇

Az internet bugyraiban heves viták zajlanak arról, hogy melyik állampapírba érdemes befektetni.

A növekvő kamatkörnyezet miatt különösen gyakran merül fel a kérdés, hogy Magyar Állampapír Plusz (MÁP)-ot – a köznyelvben gyakran szuperállampapírnak nevezett eszközt – vagy az inflációkövető Prémium Magyar Állampapír (PMÁP)-ot érdemes vásárolni, esetleg utóbbi eurós változatát, a Prémium Euró Magyar Állampapír (P€MÁP)-ot?

A kérdés megválaszolása sokszor nem is annyira egyértelmű, hiszen olyan paraméterektől függ, mint például a befektetési időtávod (más szóval, mikor szándékszol visszaváltani a papírt), az éppen aktuális visszaváltási díj, mekkora az aktuális és várható infláció, mekkora kamatprémiumra számíthatunk stb.

A lenti kalkulátor segítségével kiszámolhatod, hogy a Te személyes helyzetedben melyik állampapírt éri meg jobban megvenni, például egy adott futamidő mellett érdemesebb MÁP+-ot vagy PMÁP-ot venni?

A kalkulátort nem én hoztam létre, mindössze a DolgosPénz blog olvasói érdekében tettem elérhetővé az eszköz tulajdonosának engedélyével. A kalkulátor által számított értékek nem tekinthetők hivatalos tájékoztatásnak, és akár apróbb pontatlanságok is lehetnek a kalkulált értékekben (pl. a kerekítés miatt). Ezek miatt a dolgospenz.hu blog és a allampapirkalkulator.hu üzemeltetői nem vonhatók felelősségre.