Te is többre vágysz, mint az életen át tartó mókuskerék?

Megmutatom hogyan bánj okosabban a pénzeddel, keress többet, és építs vagyont a befektetéseid által, hogy pénzügyileg szabad lehess, és a saját feltételeid szerint élj.👇

Üdvözöllek a Blogon!

Üdvözöllek A Blogon!

Szia! Ha először vagy itt, üdvözöllek a DolgosPénz blogon és közösségben. Örülök, hogy itt vagy!

Hadd tegyek fel azonnal egy kérdést.

Ha egy 95 éves gazdag bácsi felajánlana Neked 500 millió eurót, hogy helyet cserélj vele, elvállalnád?

Na-ná, hogy nem!

Az időd értékesebb, mint A pénz!

Életünk nagy részét mégis munkával töltjük. Legalább 47 éven át, az év 254 napján, hétfőtől-péntekig, naponta 9-től 5-ig a pénzért dolgozunk.

Sokan ezt az időt is egy olyan munkahelyen töltik, ahova mindennap szenvedés bejárni.

Ezt nevezem a 9-5-ös mókuskeréknek. Felkelés, reggeli teendők, rohanás munkába, dolgozz 9-5-ig, irány hulla fáradtan haza, vacsora, mosogatás, Netflix, alvás, és minden kezdődik elölről.

Ismerős, nem?

Hidd el, nekem is…

Na és mindezt miért? Hát, hogy majd 70 évesen (talán!) nyugdíjba vonulhassunk.

Bár egész életünkben a pénzért dolgozunk, a magyarok kb. egyharmada mégsem rendelkezik semmilyen tartalékkal, kétharmadának pedig megtakarítása nem éri el a három havi kiadásuk mértékét. [1]

Az eredmény?

Pénzért eladjuk az időnket és mégis folyamatos pénzügyi stressznek vagyunk kitéve.

De mi van, ha létezik más út is?

A cél a szabadság, nem a pénz

A cél a Szabadság, Nem a Pénz

A DolgosPénz közösséget és blogot olyan emberek számára hoztam létre, akik nagyobb pénzügyi szabadságra vágynak, és a saját feltételeik szerint szeretnének élni.

A pénzügyi szabadság valójában egy lépcsőszerű folyamat. Minden egyes fokozat nagyobb szabadságot és önállóságot nyújt számodra. 

Mindenki számára más-más fokozat jelenti a végső pénzügyi szabadságot.

Számomra például az ötödik szint – a pénzügyi függetlenség – jelenti a végső pénzügyi szabadságot.

 

pénzügyi-szabadság

Célom, hogy bármelyik lépcsőfok is legyen a Te célod, eljuttassalak oda, hogy egy olyan életet élhess, amire mindig is vágytál.

Évente több, mint kétezer órát töltünk azzal, hogy pénzt keressünk, de vajon mennyi időt töltünk annak kezelésével?

Évente Több, Mint Kétezer Órát Töltünk Azzal, Hogy Pénzt Keressünk, De Vajon Mennyi Időt Töltünk Annak Kezelésével?

A pénz a mindennapjaink elválaszthatatlan része, ezért, ha nagyobb pénzügyi szabadságra vágysz, kulcsfontosságú, hogy megértsd annak működését.

Ha megtanulod hogyan működik, akkor hűséges szolgáddá válik, és kiválthatja a szabadságod. Ha nem, akkor minden bizonnyal uralni fog.

Az OECD által végzett legfrissebb kutatás szerint a magyarok pénzügyi ismerete átlagalatti, és további fejlesztésre szorul.

Az MNB szavait idézve, a magyarok “jelentős része nem rendelkezik a megfelelő pénzügyi műveltséggel ahhoz, hogy kellő eredményességgel foglalkozzon a mindennapi pénzügyeivel”.

A DolgosPénz blogon keresztül arra törekszem, hogy a szükséges információ és eszközök közérthetővé és elérhetővé tételével a kezedbe adjam a tudást, hogy saját magad pénzügyi tanácsadója lehess – a DolgosPénz blogon ezt Pénzidomárnak hívom.

Ezáltal pedig tudni fogod hogyan fogd munkára a pénzed, hogy az Neked dolgozzon.

Indulj El a Pénzügyi Szabadság Felé

Indulj El a Pénzügyi Szabadság Felé

A pénzügyi szabadság eléréséhez az alábbi három fő képességet kell elsajátítanod. Mindhárom készség elsajátításában segíteni fogok Neked!

  1. Kezeld okosan a pénzedhiába keresel sok pénzt, ha nem tudod hogyan kell kezelni nagyon hamar ellened fog dolgozni. Megmutatom, hogy hogyan tudsz hatékonyan megtakarítani, költségvetést tervezni, megszabadulni az adósságaidtól, és megváltoztatni a pénzzel kapcsolatos gondolkodásmódodat.
  2. Keress többeta legtöbb pénzügyi blog a költségeid csökkentésére fókuszál. Bár a takarékosság minden bizonnyal fontos, a költségeid csökkentésének egy alsó határa van. Ezzel szemben a bevételeid növelésénél a határ a csillagos ég. Megmutatom, hogy hogyan hozz ki többet minden egyes órából, amit a munkahelyeden töltesz, hogyan növeld a keresőképességed, keress pénzt online, indíts el egy (online) vállalkozást (mellékállásban), és építs passzív jövedelmet.
  3. Fektess beha vagyont szeretnél építeni be kell fektetned a pénzed és munkára fognod, hogy az Neked dolgozzon. A kamatos kamat erejének köszönhetően kevés pénzből is jelentős vagyont lehet építeni. Megmutatom, hogy mi a tőzsde, mik azok a részvények, kötvények és ETF-ek, valamint azt is, hogy hogyan választhatod ki a számodra legalkalmasabb befektetést

Egyetlen egy készség elsajátításával ugyanis a pénzügyi szabadság nem elérhető.

Példa: A bevételeid növelése nem fog segíteni, ha nem tudod, hogy hogyan takaríts meg többet. Pusztán többet fogsz költeni. Ez az oka, amiért sokan milliós fizetésekkel is eladósodnak.

Ugyanez igaz fordítva is. Hiába tudod, hogy hogyan kell hatékonyan megtakarítani, ha

  1. Nem keresel eleget, vagy
  2. Nem tudod, hogy hogyan fektesd be a megtakarításaidat (azaz, hogyan fogd munkára a pénzedet, hogy Neked dolgozzon).

Örülök, hogy itt vagy és remélem, hogy hasznosnak fogod találni ezt a blogot.

Tarts velem – légy te is Pénzidomár és dolgoztasd a pénzed. Szállj ki az életen át tartó mókuskerékből!

Ha kérdésed van, vagy csak beszélni szeretnél a pénzügyekről velem, akkor itt írhatsz Nekem. Továbbá, a Instagramon és Facebookon is megtalálsz.