Gyors pénzkeresés: Top 15 ötlet magyaroknak 2023-ra [példákkal]

Hogyan szerezzek pénzt gyorsan? – gyakran felmerül ez a kérdés.

Ha ez veled is így történt, akkor jó helyen vagy, hiszen az alábbi cikkben összegyűjtöttem a gyors pénzkeresés 15 általam legjobbnak vélt módszerét (példákkal!), amivel a lehető leggyorsabban juthatsz pénzhez.

Az alábbi módszerek között találsz majd olyat, ami azonnali pénzszerzési lehetőséget biztosít, míg lesz amelyik néhány hónapot is igénybe vehet.

Függetlenül attól, hogy mennyi időd van, vagy épp mi a képesítésed, biztosan fogsz találni hozzád illő lehetőséget.

Nézzük is!

1. Add El Alig Használt Ruháidat

A már nem használt ruháid értékesítése a gyors pénzszerzési lehetőségek egyike. Ha gyorsan szeretnél tőlük szabadulni, érdemes felkeresni egy helyi használt ruhaboltot (turkáló), ahol azonnal készpénzre tudod váltani a nem használt ruháidat.

Az online térben is van erre lehetőséged különböző erre szakosodott weboldalakon, mint például a Remixshop vagy az Onlineturi

Ha érzel magadban kedvet és kellő kreativitást, saját magad is megpróbálhatod eladni az Adok-veszek csoportok egyikében (pl. Facebook Marketplace), de itt érdemes odafigyelni a jó minőségű fotók készítésére, valamint némi piackutatás után a versenyképes árazásra.

2. Cseréld Be Régi Telefonod Vagy Elektronikai Termékeidet Készpénzre

Van egy régi telefonod, laptopod vagy egy nem használt konzolod? Ez a gyors pénzkeresés egyik jó példája, hiszen régi vagy nem használt kütyüjeidet azonnal pénzre válthatod.

Napjainkban ezt a leggyorsabban a Facebook Marketplace-en tudod megtenni. Pár jó fotó és egy találó szöveg csodákra képes. Érdemes szétnézni továbbá a kimondottan erre szakosodott adok-veszek csoportok egyikében is.

Ha az előbbinél gyorsabban pénzre van szükséged a bizományi boltok egyikében azonnal készpénzre tudod váltani kütyüidet, de itt számolni kell egy a piaci értékénél alacsonyabb árral.

Amennyiben az Apple felhasználók közé tartozol, érdemes lehet fontolóra venni az iStyle készülékcsere programját. Új készülék vásárlása esetén régi készülékedet beszámítják a vételárba.

Bár hazánkban egyelőre nem elérhető, de ha külföldön élsz érdemes lehet fontolóra venni az Amazon trade-in programját. Itt a nem használt elektronikai termékeinkért Amazon ajándékkártyát kapunk.

3. Legyél Ételfutár – Netpincér GO, Wolt

Az étel házhozszállítás virágkorát éli (Magyarországon is), amit a pandémia még inkább fellendített. Érdemes kihasználnod az elmúlt évek folyamatosan növekvő tendenciáját és jelentkezni futárnak, hiszen ez is egy szuper gyors pénzkereseti lehetőség.

Manapság már nem csak Budapesten, hanem a jelentősebb vidéki nagyvárosokban is van lehetőséged jelentkezni. Még autóra sincs szükséged, elég egy bicikli vagy akár egy roller ahhoz. Sőt, sok esetben a biciklit is a cég fogja biztosítani.

Egy gyors online regisztráció és némi kaució ellenében azonnal munkába is állhatsz.

A dolog szépsége, hogy munka mellett napi pár órában vagy kizárólag hétvégéken is lehet végezni. A gyors pénzszerzés mellett pedig az egészségednek is kedvezel.

Tudj meg többet arról, hogyan is tudod megtenni az első lépéseket a Netpincér GO-nál és a Wolt-nál.

4. Add El A Fel Nem Használt Ajándékutalványaidat

Veled is előfordult már, hogy pont egy olyan márka ajándékutalványát kaptad szülinapodra, amit azonnal tudtad, hogy úgy sem fogsz levásárolni?

Érdemes ezeket az utalványokat a gyors pénzszerzés érdekében minél előbb értékesítened, noha valószínűleg a névleges érték töredékéért.

Kimondottan erre a célra kialakított piactér egyelőre nincs hazánkban, de a Jofogás, illetve a Facebook Marketplace-en számos hirdetést találhatsz.

Külföldön már más a helyzet. Az Egyesült Államokban pl. több sikeres oldal is működik. Egyik legjobb példa a CardCash.

5. Vállalj Freelance Munkát Online

Bár valószínűleg nem minden esetben a gyors pénzkereseti lehetőségek közé sorolható, de kétségtelenül napjaink egyik legnépszerűbb online pénzszerzési formája a szabadúszó munkák (angolul freelance) világa. 

A freelance oldalak minden szakterületen belül kínálnak munkalehetőségeket, a programozástól kezdve a marketingen át egészen a videószerkesztésig.

A szabadúszó munkavállalás legnagyobb előnye a flexibilitás. Te magad döntheted el, hogy mikor és mennyit szeretnél dolgozni, és mindezt otthon az ágyból vagy épp egy tengerparton fekve szeretnéd végezni.

Kétségtelenül a freelance oldalak királya napjainkban a Fiverr. Bármilyen tudásod vagy tapasztalatod van itt nagy eséllyel pénzzé tudod alakítani.

Gyakorlatilag mindenre van kereslet!

Ha például szeretsz írni, és szívesen írnál blog bejegyzéseket másoknak itt pénzért megteheted. Fel kell adnod egy hirdetést, amiben megadod a témát, amiben írni szeretnél, valamint az árat és ha megtalálnak felbérelnek.

De ha a jó kézügyességedet kamatoztatnád, jó ötlet az online logó tervezés.

Számtalan online vállalkozás keres ma egyedi, kreatív logókat, amivel kitűnhetnek a többi cég közül. Feltöltheted portfoliódat, ami alapján kiválasztanak a cégek.

Kimondottan magyar nyelvű munkákat is találunk a Fiverr oldalán. Különböző fordító munkák, magyar tanítás vagy épp szinkronizálás, a döntés a tiéd.

Továbbá, léteznek magyar Facebookos csoportok is, amelyek kimondottan szabadúszó munkák hirdetésére jöttek létre. A legismertebb csoportnak (klikk linkre) közel ötezer tagja van, érdemes itt is körül nézned.

Fontos továbbá megjegyezni, hogy aki freelancer munkára adja a fejét – függetlenül attól, hogy milyen területen – mindig érdemes előtte informálódni az aktuális vállalási árakról annak érdekében, hogy a megfelelő áron tudjuk az adott tevékenységet vállalni.

6. Tesztelj Honlapokat És Applikációkat

Az otthonról végezhető munkák másik, napjainkban egyre népszerűbb formája az online tesztelés világa. A flexibilitás mellett a nagy előnye abban rejlik, hogy különösebb kódolási ismereteket nem igényel.

Első lépésként egy rövid próbateszt elvégzésére van általában szükség, amiben felmérik képesek vagyunk-e a munkára, ami után meghívót kapunk a különböző tesztek elvégzésére.

Hazánk legismertebb ezzel foglalkozó oldala a TestBirds. Általában fix bért kapunk egy-egy teszt elvégzéséért, amiben különböző weboldalak vagy applikációk működését, használhatóságát kell tesztelni és az észlelt hibákat kell jelenteni.

Amennyiben rendelkezel angol tudással, a külföldi oldalakat is érdemes kipróbálni, ahol több munkára és jobb bérezésekre van kilátás. A UserTesting.com egy jó kiindulási pont lehet, ahol egy 20 perces tesztért $10 dollárt is kaphatunk.

Programozási ismerettel rendelkezőknek ajánlatos vetni egy pillantást a TestIO oldalára, ahol bár mélyebb tudást igénylő tesztekkel találkozhatunk, de a bérezés is jóval magasabb.

7. Add Ki Nem Használt Szobádat Online

A viszonylag gyors pénzkeresés formája az üres szobánk bérbe adása, vagy akár az egész lakásunké, ha épp nyaralni megyünk.

Erre szakosodott oldalakon ezt könnyedén meg tudjuk tenni, melyek közül napjaink legnépszerűbb oldala az AirBnb. Egy gyors regisztrációt követően létrehozhatjuk hirdetésünket pár jól elkészített kép és pár adat kitöltésével.

Ez egy kimondottan stabil bevételi forrást biztosító lehetőség azok számára, akik szeretnének egy kis plusz jövedelemre szert tenni.

Mielőtt bárki belevágna, érdemes azonban figyelembe venni, hogy a lakásunk fenntartási költsége emelkedhet. Több takarításra lesz szükség, valamint a szolgáltató oldalnak is kell jutalékot fizetnünk.

Továbbá, ha nem a te tulajdonodban van a lakás, fontos lehet a bérleti szerződésünket is alaposan átrágni, hogy szerepel-e benne a bérbe adást tiltó bekezdés.

8. Add Bérbe Autódat

A jó hír, hogy a szobád után az autódat is van lehetőséged bérbe adni!

Van autód, amit nem minden nap használsz? Ha a válaszod igen, ez mindenképp egy egyszerű és gyors pénzszerzési lehetőségnek ígérkezik.

Ez egyébként egyben egy nagyszerű passzív jövedelem lehetőség is lehet.

A skandináv országokban már sok éve nagy sikerrel működik a közösségi autómegosztás. Az úttörőnek számító dán GoMore cég mintájára egyre több országban jelen van az autóbérlés ezen formája.

A legfőbb előnyei a klasszikus autókölcsönzőkkel szemben a megfizethető ár és az egyszerű, felesleges papírmunka mentes online foglalás.

Dániai tanulmányaim során éveken keresztül használtam a GoMore-t. Általában biciklivel közlekedtem, de ha pl. ki kellett menni a szüleimért a reptérre, vagy épp költöztem egyik városból a másikba, mindig a GoMore-t hívtam segítségül.

Itthon a legnépszerűbb szolgáltató az AutoPal, akinél pár kattintás alatt akár a szomszéd utcából is van lehetőséged autót bérelni. 

Ha kaptál egy autót a munkahelyedtől, de a régi autódat nem akarod még eladni, érdemes vetni egy pillantást a YesAuto oldalára, akiknél lehetőséged van tartósan bérbe adni autódat, akár egy éves periódusra is.

9. Tölts Ki Online Kérdőíveket Pénzért

Könnyű pénzszerzés interneten? Na-ná, hogy ilyen is létezik!

Erre többek között az online kérdőív kitöltés nyújt lehetőséget. Meggazdagodni ettől sem fogsz, de ha van pár szabad órád, némi extra forintra mindenképp szert tehetsz.

Itthon a népszerűbb oldalak, amit mindenképp érdemes kipróbálni az a TGMPanel és az Országos Panel. Az utóbbi esetében nem csak pénzjutalomra, hanem tárgyjutalomra is beválthatod pontjaidat, sőt akár egy általad választott jótékony szervezet számára is felajánlhatod.

A HelloPingPong oldalának érdekessége, hogy webkamerás interjúk keretein belül válaszolhatunk a kérdésekre, amiért 30 euró felett is kereshetünk óránként. Interjúk magyar és angol nyelven is elérhetőek.

További oldalak amire érdemes, ha vetsz egy pillantást: Daedalus Online, SurveyTime, Univox.

10. Legyél Bébiszitter

Garantáltan a leghálásabb munkák egyike a babysitterkedés, magyarul más gyermekének felügyelete pénzért. Szépsége abban rejlik, hogy bárki végezheti az egyetemistától a nagymamáig, heti 1-2 órában, vagy akár több napon is.

Korábban főleg ismeretségi körben születtek az első felkérések, jó teljesítmény esetén szájhagyomány útján lehetett egyre nagyobb kliens kört kialakítani.

De ez manapság már jóval egyszerűbben és gyorsabban is megvalósítható!

Ha egy ingyenes opciót szeretnénk kezdésnek érdemes regisztrálni a Családinet szolgáltatás közvetítő oldalára, ahol magánszemélyként ingyen van lehetőségünk hirdetést feladni.

Viszont, ha hajlandóak vagyunk áldozni 4 990 Ft-ot évente, a Bebiszitter Info közössége tűnik a legmegbízhatóbb választásnak. Átlátható rendszer, 10+ éves múlt és tapasztalatunknak megfelelő bérezés.

És a legjobb!

Nem csak idehaza van lehetőségünk munkát vállalni, hanem Írországtól Mexikóig, számtalan országból érkeznek állás ajánlatok.

11. Legyél Kutyaszitter

Hasonlóan a bébiszitterkedéshez, a mai világban mások kiskedvenceire is van lehetőséged vigyázni pénzért, mint un. kutyaszitter.

Ha szereted az állatokat, van egy kis szabadidőd vagy épp szabad helyed otthon, ez a munka a tökéletes választás.

A dogsurf oldalán érdemes elindulni, ahol egy regisztráció és telefonos hitelesítés után vállalhatsz feladatokat a kutyasétáltatástól a kutyanapközin át egészen a több napos elszállásolásig az általad meghatározott áron. 

12. Add El Nem Használt Tankönyveidet

Biztos veled is előfordult, hogy komoly összegekért megvásároltad a tankönyveidet, majd a tanév végén először egy dobozba, végezetül a padlás mélyére kerültek.

Ha eddig azt gondoltad, hogy ezeknek a könyveknek nincs piaca, jó hírem van a számodra! Én magam is jellemzően a felsőbb évesektől vettem a tankönyveket egyetemi éveim alatt.

Az egyetemi campusok mellett, természetesen az online térben is van módod az eladásra.

A Diákoldal egy kimondottan erre szakosodott weboldal, ahol használt tankönyveid mellett, kidolgozott jegyzeteidet is lehetőséged van értékesíteni továbbá a Facebook Marketplace és Jófogás is megoldást jelenthet.

13. Add Ki A Parkolóhelyed

Az albérletedhez jár egy autóbeálló vagy garázs, de egyelőre nem tudod kihasználni?

Mindenképp érdemes megfontolni a kiadását, mert kevés energia befektetéssel gyors pénzkeresési lehetőséggel kecsegtet.

Különösen a nagyobb városainkban egyre nagyobb a kereslet a zárt parkolók iránt, tekintve a folyamatosan dráguló parkolási díjakat és a hazai autóállomány folyamatos növekedését.

Ha hirdetni szeretnél leginkább az ingatlan.com-ot és a Jófogást ajánlom, de érdemes a szomszédok postaládájába szórólapot, vagy a lakóépületünk bármely hirdető felületén is próbálkozni.

14. Beszélj A Főnököddel És Vállalj Több Munkát

Egy nagyon nyilvánvaló ötlet, de mégsem mindenkinek jut eszébe.

Ha úgy gondolod, hogy szívesen vállalnál túlórát, vagy szeretnéd a munkakörödet kibővíteni cégen belül, mindenképp érdemes egy beszélgetést kérni a főnökségtől.

A proaktív mentalitást sok esetben szokták díjazni!

15. Ülj Le Tárgyalni A Fizetésedről

Ez a pont erősen kapcsolódik az előző ponthoz.

Sokan azt gondolják, hogy teljesen felesleges leülni fizetésemelésről tárgyalni a főnökeinkkel, holott ez egy teljesen normális és ésszerű lépés.

Aki konzisztensen hozza a maximumot a pozíciójában mindenképp jó helyzetből várhatja a beszélgetést!

A siker – mint sok más esetben – itt is a felkészültségen múlik. Amint azt az előző pontban is említettem, a proaktív hozzáállás és a gondos tervezés kulcs a bérfejlesztésünk sikerében.

Összegzés: a gyors pénzkeresés Legjobb módszerei

Ebben a cikkben a gyors pénzkeresés 15 legjobb módszerét néztük meg.

Pár lehetőség kiváló az azonnali pénzkeresésre, de vannak melyek hosszabb távon is nagy potenciállal rendelkeznek.

A fenti lehetőségekből remélem tudsz pár opciót válogatni magadnak. Nekem működtek a fent említett lehetőségek, remélem neked is fognak!

Mindent egybe véve a legfontosabb jótanácsom mégis talán az, hogy kezdj bele minél előbb!

Amennyiben Neked is vannak még ötleteid, amit megosztanál velünk, a komment szekcióban megteheted.

Leave a Comment